Burkolás helyett beton – HTC SuperfloorTM látszóbeton!

htc_superfloor_2

A HTC Superfloor™ eljárás során az egyszerű szerkezeti betont több lépésben, mechanikusan, a HTC gépeivel és gyémántszerszámaival száraz, szállópormentes technológiával megcsiszolják és felpolírozzák. A betoncsiszolás folyamata tartalmazza az adott fázisnak, ill. megrendelői igényeknek megfelelő impregnálást is (keményítés, póruszáró tömörítés, hidrofobizálás, felületvédelem). A betoncsiszolás során a beton felső, leggyengébb, cementtejes részét távolítják el. Ez után válik láthatóvá a betonban  található töltőanyag (jellemzően folyami kavics, de lehet andezit, bazalt, mészkő vagy akár alkáliálló üveg), mely a HTC Superfloor™ csodálatos szépségét biztosítja. Ezzel együtt a beton belső, rendkívül kemény struktúrája kerül a felszínre, ami egyenletesen sima, gazdaságosan és olcsón fenntartható nagyon sokáig. Ráadásul a teljes folyamat száraz technológián alapszik, nem keletkezik sem iszap sem szálló por, a kivitelezés akár üzem közben is végezhető. Az elkészült felület síkpontossága nagymértékben javítható az alapfelülethez képest. A különböző fázisokban a fényesség eltérő, de a minimumot el kell érniük. Igény esetén a HTC Superfloor™ eljárásba minimális pluszköltséggel a betonszínezés beilleszthető.

A betoncsiszolás folyamata röviden

0. lépés

Burkolat-eltávolítás

1. - 3. lépés

Mélycsiszolás durvaszegmenses gyémánt-szerszámokkal. Felszínre kerül és láthatóvá válik a szerkezeti beton kőváza.

4. - 7. lépés

Polírozás: lépésről lépésre, egyre finomabb gyémánt-szerszámokat használva a padló rendkívül magas fényűvé és kopásállóvá válik. A polírozási lépések száma határozza meg a padló fényességét.

 

htc_superfloor_3

A HTC Superfloor™ eljárás a beton alapvető tulajdonságait nem változtatja meg, azonban – bizonyos mértékig – azok feljavíthatók különböző utókezelők felhasználásával. Fontos megjegyezni, hogy a HTC Superfloor™ eljárás alkalmas egyéb cementes vagy kőpadlók polírozására is:

 

htc_superfloor_4

  • öntött terrazzok,
  •   terrazzo lapok,
  •   kéregerősítések,
  •   műgyanta,
  •   márvány,
  •   gránit,
  •   mészkő,
  •   homokkő, stb.
3389 View